Van élet a borjúpörköltön és a borjúpaprikáson túl is! Íme egy remek recept, hogy valami más készüljön most a finom borjúhúsból: vargányás borjúragu.
Borjúragu hozzávalói:
- 500 g borjú apróhús
- 20 g szárított vargánya
- 6 dl húsleves alaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db közepes vöröshagyma
- néhány evőkanál zsiradék
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- só ízlés szerint
- késhegynyi őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
Vargányás borjúragu elkészítése:
- A szárított vargányát áztasd be.
- A felaprított vöröshagymát kezd el dinsztelni a zsiradékon. Ha már üveges add hozzá a zúzott fokhagymát, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
- Tedd a hagymára a felkockázott borjúhúst, majd sózd és borsozd. Kb. 5 percig dinszteld a húst a hagymán.
- Szórd a húsra egyenletesen a rizslisztet, forgasd át, majd öntsd rá a húsleves alaplevet és a bort és ismét jól keverd össze.
- Fedő alatt főzd majdnem puhára a húst. Kuktában ez kb. 30 perc. Majd add hozzá a beáztatott, lecsepegtetett vargányát, a kakukkfüvet és főzd készre a vargányás borjúragut.
- Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges sózd és borsozd.
- A gombás borjúraguhoz remek köret a gluténmentes galuska vagy tarhonya, bármilyen rizsköret, de sokféle krumpliköret is kiváló hozzá.