Párolt marhacomb vörösboros-gombás mártással

Imádod a marhahúst, de unod már a megszokott marhából készült ételeket? Íme egy tuti recept: párolt marhacomb vörösboros-gombás mártással. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Hozzávalók:

Párolt marhacomb elkészítése vörösboros-gombás mártással:

  • Áztasd be a szárított vargányát.
  • A marhahúst ne szeleteld fel. Szórd meg sóval és őrölt borssal, majd tedd félre.
  • A zsiradékot forrósítsd fel és kezd el pirítani benne a csíkokra vágott szalonnát, de amint átsült vedd ki és tedd félre.
  • Ezután a marhahús minden oldalát kb. 2 percig süsd.
  • Ha a húst körbesütötted add hozzá a felkarikázott sárgarépát, majd öntsd rá a zöldségalaplevet, a vörösbort és add hozzá a babérlevelet, némi őrölt borsot, a kakukkfüvet és a kifacsart vargányát.
  • Egy órán át főzd, majd add hozzá a felkockázott vöröshagymát és főzd további kb. 30 percig.
  • Közben egy serpenyőben forrósíts zsiradékot és néhány perc alatt süsd át benne a gombát. Ha sok levet ereszt, akkor a lé nagy részét öntsd le róla és a gombát add hozzá a húshoz.
  • Tedd bele a félretett szalonnát is, vedd ki a babérlevelet.
  • Ha a hús átfőtt, vedd le a fedőt és párold el a mártásból a felesleges nedvességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.