Unod már a szokásos almás sütiket? Valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény receptet keresel? Íme egy remek megoldás: fordított almatorta Enjoy free gluténmentes liszttel.
Fordított almatorta hozzávalói:
- 4-5 darab alma
- 18 dkg kristálycukor
- kb. 1 evőkanál őrölt fahéj
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Fordított almatorta elkészítése Enjoy free gluténmentes liszttel:
- A 16 cm-es tortaforma alján kend szét egyenletesen 3 dkg vajat és erre szórj egyenletesen 5 dkg kristálycukrot.
- Az almákat hámoz meg és vágd fel mindegyiket 8 cikkre. Az almadarabokat fektesd rá a vajas, cukros alapra, majd szórd meg őrölt fahéjjal.
- Válaszd szét a tojásokat. A fehérjékből verj kemény habot. A sárgákat is habosítsd fel.
- A maradék 15 dkg cukrot keverd habosra a vajjal, majd add hozzá a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a sót és az Enjoy free lisztkeveréket. Végül óvatosan dolgozd bele a tojásfehérje habot.
- A tésztát öntsd az almák tetejére.
- 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süsd meg a fordított almatortát.
- Ha kihűlt, a tortát fordítsd rá egy tálra, úgy, hogy, ami eddig az alja volt, az most felülre kerüljön.
A legjobb ötlet a már nem túl szép almák elfogyasztására! Nagyon fincsi lett.