Csicseriborsó ragu hozzávalói:
- 2 csicseriborsó konzerv (800 g)
- 2 db közepes édesburgonya
- póréhagyma
- 1 db kápia vagy piros kaliforniai paprika
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- csipet csípős paprika
- olívaolaj
- só
Csicseriborsó ragu elkészítése
- Olívaolajon párolt meg az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a köményt, a pirospaprikát, a fokhagymát és jól keverd össze.
- Öntsd hozzá a csicseriborsót és kezd el összefőzni.
- Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel és add hozzá. Szükség esetén önts hozzá vizet.
- Kb. 5 perc múlva tedd hozzá a póréhagymát, a kápiát és sózd meg.
- Főzd amíg megpuhul az édesburgonya.
- Jó étvágyat!