szarvascomb tejszínes-boros mártással és polentával

Szarvascomb tejszínes-boros mártással és polentával

Egy különlegesebb ételre vágysz? Szerezz be egy kis szarvashúst és készítsd el ezt: szarvascomb tejszínes-boros mártással és polentával.

Szarvascomb és tejszínes-boros mártás hozzávalói:

Polenta hozzávalói:

Szarvascomb és tejszínes-boros mártás elkészítése:

  • A szarvashúst hagyd egyben. Sózd és borsozd mindkét oldalát, majd hagyd a fűszereket dolgozni. Közben készítsd elő a polentát.
  • Kb. óra múlva vedd elő a szarvashúst. Egy serpenyőben forrósítsd zsiradékot és a hús minden oldalát 1-1 percig pirítsd.
  • Ezután tedd át a húsdarabot egy tepsibe és öntsd rá az 5 dl húsleves alaplevet. Takard le alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percen át. Ha letelt az idő nézd meg, hogy a hús átsült-e, ha szükséges tedd vissza és süsd tovább.
  • Amint elkészült a hús vedd ki a sütőből.
  • A mártás elkészítéséhez pucold és aprítsd fel a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon kezd el dinsztelni. Ha üveges öntsd rá a hús alatt megmaradt alaplevet.
  • Ezután add hozzá a tejszínt, a bort és a mézet.
  • Alacsony hőn főzd el belőle a felesleges nedvességet.
  • Ha elég sűrű kóstold meg és ha szükséges sózd.
  • Közben süsd át a polentaszeleteket is.
  • Tálalás előtt szeleteld fel a szarvascombot.

Polenta elkészítése:

  • Egy nagyobb edényben tedd fel főni a tejet és a vizet.
  • Add hozzá a sót, a szerecsendiót és a vajat.
  • Ha a tejes lé el kezd forrni, add hozzá a kukoricadarát és főzd sűrűre az egészet.
  • Ha a massza már a sűrűen folyós állapoton túl van és nehezen keverhető, öntsd bele egy hosszúkás sütőformába (őzgerincforma, kenyérsütőforma), egyengesd el benne alaposan és tedd a hűtőbe min. 2 – 3 órára.
  • Ha a puliszka jól megdermedt, vedd ki a formából (könnyen ki fog jönni) és vágd fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Egy serpenyőben forrósíts olajt és kevés forró zsiradékon süsd át mindkét oldalát a polentaszeleteknek, hogy kissé pörcösek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.