Nem tudod mit kezdj a csicseriborsóliszttel? Süss vele bármikor bevethető finomságot! Szezámos-sajtos gluténmentes rúd csicseriborsóliszttel.
Szezámos-sajtos rúd hozzávalói:
- 40 dkg rizsliszt
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 20 dkg nagyon puha vaj (vagy margarin)
- 6 g útifűmaghéj
- 1 dl víz
- 3+1 db közepes tojás
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál kristálycukor
- szezámmag a tetejére
Szezámos-sajtos gluténmentes rúd elkészítése csicseriborsóliszttel:
- Az útifűmaghéjat keverd el az 1 dl vízzel, majd hagyd, hogy magába szívja a vizet.
- A rizslisztet keverd el a csicseriborsóliszttel, a sóval és a kristálycukorral.
- Majd add hozzá a reszelt sajtot, a 3 db egész tojást és a nagyon puha vajat.
- Az egész jól dolgozd össze. Jól formázható, nem ragacsos és nem túl kemény tésztát kell kapj.
- Az összeállított tésztát tedd be a hűtőbe kb. 1 órára pihenni.
- Pihentetés után nyújtsd ki kb. fél cm vastagságúra a tésztát. A tetejét kend meg a 4. felvert tojással és szórd meg alaposan szezámmaggal.
- Derelyevágóval vagy késsel vágd fel hosszúkás téglalapokra vagy vékony rudakra.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd meg a szezámos-sajtos gluténmentes rudakat.