gluténmentes burgonyagombóc tejszínes-szalonnás gombaraguval

Gluténmentes burgonyagombóc tejszínes-szalonnás gombamártással

Imádod a gombás ételeket – legyen az vadon termő vagy termesztett gomba – és a zamatos, laktató fogásokat? Próbáld ki ezt: gluténmentes burgonyagombóc tejszínes-szalonnás gombamártással.

Gluténmentes burgonyagombóc tejszínes-szalonnás gombamártással hozzávalók:

Gluténmentes burgonyagombóc elkészítése:

  • Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és sós vízben főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, majd ha kihűlt tört össze alaposan.
  • A kihűlt, összetört burgonyához add hozzá a tojássárgát, a rizslisztet, a sót és jól dolgozd össze. Formáz a tésztából kb. ping – pong labda nagyságú gombócokat.
  • Főzd ki a gombócokat forró sós vízben, majd tedd félre őket , hogy a víz lecsepegjen róluk, ha egy kissé meghűltek kevés zsiradékon enyhén pirítsd meg őket serpenyőben.

Tejszínes-szalonnás gombamártás elkészítése:

  • A gombaraguhoz a vajon pirítsd üvegesre füstölt szalonnát, majd add hozzá a hagymát és kb. 2 perc múlva a gombát is.
  • Sózd, szórd meg a kakukkfűvel, öntsd rá a száraz fehérbort.
  • Néhány perc elteltével add hozzá a tejszínt és 5-8 perc alatt főzd készre a gombaragut.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük