szarvascomb, recept, burgundi mártás recept

Szarvascomb burgundi mártással hozzávalói:

Szarvascomb burgundi mártással elkészítése:

  • A szarvascombot tisztítsd meg a hártyáktól és vágd közepes szeletekre, darabokra, amik könnyebben átsülnek-főnek, de számolj azzal, hogy kissé összemennek.
  • Sózd és borsozd be a húsdarabok mindkét oldalát, majd forró zsiradékon süsd meg mindegyik darab mindkét felét, aztán vedd ki őket a zsiradékból és tedd félre őket.
  • Tedd a zsiradékba a kockára vágott vöröshagymát és szórd meg az 1 evőkanál cukorral, hagyd néhány percig karamellizálódni, aztán add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert.
  • Öntsd fel az egészet a vörösborral és a sűrített paradicsommal. Add hozzá a fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfűvet.
  • Tedd vissza a szarvascomb darabokat is az edénybe és fedő alatt főzd meg a húst.
  • Ha a hús kellően puha, vedd ki a mártásból a babérlevéllel együtt és a mártást turmixold össze.
  • Tedd vissza a szarvascomb darabokat a mártásba és tálald!
  • Tálalhatod rizzsel, burgonyával, krokettel, burgonyafánkkal, burgonyagombóccal.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük