Szarvascomb burgundi mártással hozzávalói:
- 1 kg szarvascomb
- zsiradék
- só
- bors
- 2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál cukor
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 dl ek sűrített paradicsom
- babérlevél
- friss kakukkfű
Szarvascomb burgundi mártással elkészítése:
- A szarvascombot tisztítsd meg a hártyáktól és vágd közepes szeletekre, darabokra, amik könnyebben átsülnek-főnek, de számolj azzal, hogy kissé összemennek.
- Sózd és borsozd be a húsdarabok mindkét oldalát, majd forró zsiradékon süsd meg mindegyik darab mindkét felét, aztán vedd ki őket a zsiradékból és tedd félre őket.
- Tedd a zsiradékba a kockára vágott vöröshagymát és szórd meg az 1 evőkanál cukorral, hagyd néhány percig karamellizálódni, aztán add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert.
- Öntsd fel az egészet a vörösborral és a sűrített paradicsommal. Add hozzá a fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfűvet.
- Tedd vissza a szarvascomb darabokat is az edénybe és fedő alatt főzd meg a húst.
- Ha a hús kellően puha, vedd ki a mártásból a babérlevéllel együtt és a mártást turmixold össze.
- Tedd vissza a szarvascomb darabokat a mártásba és tálald!
- Tálalhatod rizzsel, burgonyával, krokettel, burgonyafánkkal, burgonyagombóccal.
Jó étvágyat!