sütőtökös gnocchi

Sütőtökös gnocchi metélőhagymás sajtszósszal

Hús nélkül is van élet. Itt erre egy jó példa: sütőtökös gnocchi metélőhagymás sajtszósszal. Finom, laktató és gluténmentes.

Sütőtökös gnocchi hozzávalói:

Metélőhagymás sajtszósz hozzávalói:

Sütőtökös gnocchi elkészítése:

  • A sütőtököt süsd meg, majd várd meg míg teljesen kihűl, ekkor pürésítsd össze.
  • A burgonyát is főzd meg, a főtt krumplit törd össze.
  • Keverd össze a minimum langyosra hűlt és áttört krumplit, a sütötökpürével, a tojással, ízlés szerinti mennyiségű sóval és gyúrj hozzá annyi rizslisztet, amennyivel jól formázható, nem ragacsos, de nem is kemény gnocchi tésztát kapsz. Ezekből formázz kis ovális gombócokat és villa vaagy néhány drab egymás mellé fogott hurkapálca segítségével formázz belőlük gnocchit.
  • Sós lobogó vízben főzd őtket meg. Ha a sütőtökös gnocchik feljönnek a víz tetejére kiveheted őket, mert átfőttek. A megfőtt tésztadarabokat tedd át egy lefedhető edénybe és tegyél rá néhány vajforgácsot.

Metélőhagymás sajtszósz elkészítése:

  • A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a felaprított metélőhagymát és a rizslisztet. Kevergesd majd öntsd rá a zöldségalaplevet és a tejszínt.
  • Ízesítsd ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
  • Amikor kezd besűrűsödni a szósz add hozzá a reszelt sajtot. Amint a sajt elolvadt a szószban leveheted a tűzről.
  • Sütőtökös gnocchi metélőhagymás sajtszósszal egy remek húsmentes étel, ami kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.
Sütőtökös gnocchi elkészítése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük