Egy könnyű piskóta, egy kis lekvár és némi mascarponekrém: gluténmentes piskótatekercs mascarponekrémmel, mert megérdemled.
Gluténmentes piskótatekercs hozzávalói:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál Enjoy free gluténmentes liszt
- 1 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 2 dl habtejszín
- 250 g mascarpone krémsajt
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg étcsokoládé
- meggylekvár
Gluténmentes piskótatekercs elkészítése mascarponekrémmel
- Készítsd egy 7 tojásos gluténmentes piskótát. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj kemény habot.
- A tojássárgákat verd a kristálycukorral fehéredésig, majd add hozzá a 6 evőkanál Enjoy free lisztet és az 1 evőkanál kakaóport. Az egészet dolgozd jól össze.
- A kakaós masszába keverj bele egy kis adag tojásfehérjehabot, majd a többit is forgasd bele óvatosan.
- Egy nagy gáztepsibe fektess sütőpapírt, öntsd rá a piskótatészta masszáját, egyengesd el a felületét.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 perc alatt átsül a vékony piskóta, de minden sütő más és más, így végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből a tésztát.
- Ha a tészta kissé hűlt húzd le róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen.
- Készítsd el a mascarponekrémet. A habtejszínt verd kemény habbá.
- Az étcsokit gőz felett olvaszd meg.
- A mascarponét keverd el a cukorral, majd keverd bele a kissé meghűlt olvasztott étcsokit és végül forgasd bele a tejszínhabot.
- Ha a tészta kihűlt tekerd ki, kend meg lekvárral és tekerd fel újra.
- A mascarponés krémmel vond be a gluténmentes piskótatekercs külső felületét.
- Tedd be 1-2 órára a hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek össze tudjanak érni.