Krumplis ételek receptjeit böngészed, mert szeretitek a burgonyás ételeket, de újítanál valamit? Íme egy tipp: burgonyás egytálétel kelbimbóval és sonkával. Egyszerűen elkészíthető, finom és laktató.
Burgonyás egytálétel kelbimbóval és sonkával hozzávalói:
- kb. 1 kg burgonya
- 50 dkg kelbimbó
- 30 dkg füstölt sonka
- só
- vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1,5 dl húsleves alaplé
- 1,5 dl tej
- só
- bors
- 1 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanálnyi metélőhagyma
Burgonyás egytálétel kelbimbóval és sonkával elkészítése:
- A burgonyákat főzd meg héjában. Ha kihűlt távolítsd el a héját és karikázd fel a krumplikat.
- A kelbimbót tisztítsd meg, mosd meg, majd sós vízben kb. 15 perc alatt főzd roppanósra, majd öntsd le róla a vizet.
- A sonkát vágd fel tetszés szerinti csíkokra, kockákra,
- Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az 1 evőkanál rizslisztet és keverd össze.
- Add a vajas rántáshoz a tejet és a húslevest. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre.
- Ízesítsd a mártást sóval, borssal, majd keverd bele az 1 kis pohár tejfölt és vedd le a tűzről. Ha kissé meghűlt a mártás keverd bele az 1 db egész tojást is.
- A felkarikázott krumplit, a kelbimbókat és a felvágott sonkát tedd egy nagyobb lábasba és öntsd rá a mártást. Az egészet forgasd jól össze, hogy a mártás átjárja a hozzávalókat.
- Öntsd az mártásba forgatott hozzávalókat egy tepsibe, szórd meg a tetejét a felaprított friss vagy szárított metélőhagymával., majd hőálló tálba és takard le alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben süsd át a krumplis egytálételt kb. 20 perc alatt, majd vedd le a fóliát és kb. 5 perc alatt pirítsd meg az étel tetejét.