burgonyás egytálételkelbimbóval, sonkával

Krumplis ételek receptjeit böngészed, mert szeretitek a burgonyás ételeket, de újítanál valamit? Íme egy tipp: burgonyás egytálétel kelbimbóval és sonkával. Egyszerűen elkészíthető, finom és laktató.

Burgonyás egytálétel kelbimbóval és sonkával hozzávalói:

Burgonyás egytálétel kelbimbóval és sonkával elkészítése:

  • A burgonyákat főzd meg héjában. Ha kihűlt távolítsd el a héját és karikázd fel a krumplikat.
  • A kelbimbót tisztítsd meg, mosd meg, majd sós vízben kb. 15 perc alatt főzd roppanósra, majd öntsd le róla a vizet.
  • A sonkát vágd fel tetszés szerinti csíkokra, kockákra,
  • Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az 1 evőkanál rizslisztet és keverd össze.
  • Add a vajas rántáshoz a tejet és a húslevest. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre.
  • Ízesítsd a mártást sóval, borssal, majd keverd bele az 1 kis pohár tejfölt és vedd le a tűzről. Ha kissé meghűlt a mártás keverd bele az 1 db egész tojást is.
  • A felkarikázott krumplit, a kelbimbókat és a felvágott sonkát tedd egy nagyobb lábasba és öntsd rá a mártást. Az egészet forgasd jól össze, hogy a mártás átjárja a hozzávalókat.
  • Öntsd az mártásba forgatott hozzávalókat egy tepsibe, szórd meg a tetejét a felaprított friss vagy szárított metélőhagymával., majd hőálló tálba és takard le alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben süsd át a krumplis egytálételt kb. 20 perc alatt, majd vedd le a fóliát és kb. 5 perc alatt pirítsd meg az étel tetejét.
Burgonyás egytálétel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük