Készíts egytálételt virslivel, lencsével és gluténmentes tésztával. Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, kiadós és tápláló: lencseragu virslivel.
Lencseragu virslivel hozzávalói:
- 250 g lencse
- 4 pár virsli
- 1 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db sárgarépa
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1,2 dl vörösbor
- 3-4 teéskanál ecet
- 1 csipet kristálycukor
- bors
- opcionális: gluténmentes orsótészta
Lencseragu virslivel elkészítése:
- Pucold meg a vöröshagymát, aprítsd fel, majd tedd fel főni 1 liter vízbe a lencsével és a babérlevéllel együtt. Forrald fel és főzd kb. 40 percen át.
- A sárgarépát tisztítsd meg, karikázd fel és sós vízben kb. 8 perc alatt főzd meg.
- Serpenyőben forrósítsd fel a vajat és pirítsd meg benne a rizslisztet.
- Vedd ki a babérlevelet a lencséből és öntsd át a hagymás lencsét a vajon pirított rizslisztbe.
- Öntsd fel a borral és add hozzá a répát, az ecetet és a cukrot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Forrald át az egészet, ha szükséges még adj hozzá sót és borsot.
- Készítsd el a virslit a csomagoláson olvasható utasítás szerint és tálald mellé a lencsés ragut.
- Akár gluténmentes tésztát is találhatsz a virsli és a lencseragu mellé.
Jó étvágyat!