Készíts egytálételt virslivel, lencsével és gluténmentes tésztával. Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, kiadós és tápláló: lencseragu virslivel.

Lencseragu virslivel hozzávalói:

Lencseragu virslivel elkészítése:

  • Pucold meg a vöröshagymát, aprítsd fel, majd tedd fel főni 1 liter vízbe a lencsével és a babérlevéllel együtt. Forrald fel és főzd kb. 40 percen át.
  • A sárgarépát tisztítsd meg, karikázd fel és sós vízben kb. 8 perc alatt főzd meg.
  • Serpenyőben forrósítsd fel a vajat és pirítsd meg benne a rizslisztet.
  • Vedd ki a babérlevelet a lencséből és öntsd át a hagymás lencsét a vajon pirított rizslisztbe.
  • Öntsd fel a borral és add hozzá a répát, az ecetet és a cukrot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  • Forrald át az egészet, ha szükséges még adj hozzá sót és borsot.
  • Készítsd el a virslit a csomagoláson olvasható utasítás szerint és tálald mellé a lencsés ragut.
  • Akár gluténmentes tésztát is találhatsz a virsli és a lencseragu mellé.

Jó étvágyat!

További gluténmentes lencsés ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük