gluténmentes piskótatekercs, schär mix C liszt recpet

Készíts tökéletes, puha, ruganyos gluténmentes piskótát! Tippünk hozzá: piskótatekercs Schär Mix C lisztkeverékkel. Jobb, mint az eredeti!

Piskótatekercs Schär Mix C liszttel, hozzávalók:

Piskótatekercs Schär Mix C lisztkeverékkel, elkészítése:

  • Készíts egy 6 tojásos gluténmentes piskótát a piskótatekercshez. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Keverd fehéredésig a tojások sárgáját a kristálycukorral, majd keverd hozzá a Schär Mix C lisztet és ismét jól dolgozd össze. Végül óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot a lisztes masszába.
  • Egy tepsibe fektess sütőpapírt, majd öntsd rá a tésztát és egyengesd el. Ez a mennyiség egy kb. 33 x 33 cm-es tepsibe lesz elegendő.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süsd meg a piskótát.
  • Ha elkészült a tészta vedd ki és hagyd kissé hűlni. Késsel válaszd el a tésztát a tepsi oldalaitól majd vedd ki a gluténmentes piskótatésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből.
  • Egy tiszta konyharuhát fektess a munkafelületre és a tésztát a sütőpapíros felével felfele fektesd a ruhára, majd óvatosan távolítsd el a sütőpapírt a tésztáról.
  • Bármilyen rendelkezésedre álló lekvárral kend meg közepesen vastagon a piskótát, majd a konyharuha segítségével fentről indulva kezd el feltekerni a tésztát.
  • Tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt, hogy az ízek kissé össze tudjanak érni.
  • Tálalás előtt porcukorral meghintheted a piskótatekercs tetejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük