Készíts tökéletes, puha, ruganyos gluténmentes piskótát! Tippünk hozzá: piskótatekercs Schär Mix C lisztkeverékkel. Jobb, mint az eredeti!
Piskótatekercs Schär Mix C liszttel, hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál Schär Mix C gluténmentes lisztkeverék
- bármilyen lekvár
Piskótatekercs Schär Mix C lisztkeverékkel, elkészítése:
- Készíts egy 6 tojásos gluténmentes piskótát a piskótatekercshez. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Keverd fehéredésig a tojások sárgáját a kristálycukorral, majd keverd hozzá a Schär Mix C lisztet és ismét jól dolgozd össze. Végül óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot a lisztes masszába.
- Egy tepsibe fektess sütőpapírt, majd öntsd rá a tésztát és egyengesd el. Ez a mennyiség egy kb. 33 x 33 cm-es tepsibe lesz elegendő.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süsd meg a piskótát.
- Ha elkészült a tészta vedd ki és hagyd kissé hűlni. Késsel válaszd el a tésztát a tepsi oldalaitól majd vedd ki a gluténmentes piskótatésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből.
- Egy tiszta konyharuhát fektess a munkafelületre és a tésztát a sütőpapíros felével felfele fektesd a ruhára, majd óvatosan távolítsd el a sütőpapírt a tésztáról.
- Bármilyen rendelkezésedre álló lekvárral kend meg közepesen vastagon a piskótát, majd a konyharuha segítségével fentről indulva kezd el feltekerni a tésztát.
- Tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt, hogy az ízek kissé össze tudjanak érni.
- Tálalás előtt porcukorral meghintheted a piskótatekercs tetejét.