padlizsános receptek, gluténmentes ételek

Padlizsánkrém hozzávalói:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél dl olívaolaj
  • bors

Padlizsánkrém elkészítése:

  • Vágd félbe a padlizsánt és süsd meg. Ha szabad tűzön sütöd finom, enyhén füstös ízű lesz. Sütés előtt kés hegyével szurkáld meg néhány helyen a padlizsánt, így tud belőle távozni a gőz.
  • Ha kihűlt a megsült padlizsán kapard ki a héjából.
  • Tedd keverőtálba, add hozzá a fokhagymát, a sót és a borsot. Mixerrel pürésítsd és közben csurgasd hozzá az olívaolajat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük