Dobd fel a napot egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető kókuszos aprósüteménnyel! Opcionális megoldás: gluténmentes kókuszcsók liszt nélkül.
Gluténmentes kókuszcsók hozzávalói:
- 4 db tojás, csak tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Gluténmentes kókuszcsók elkészítése:
- A tojásokat válaszd ketté. A tojások sárgájára ehhez a süteményhez nem lesz szükség. A tojásfehérjéket verd kemény habbá.
- A tojásfehérjehabhoz apránként keverd hozzá a porcukrot, add hozzá közben a csipet sót és a vaníliás cukrot is, majd végül óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket.
- Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral és két kanál segítségével alakíts ki a habos tésztából kis halmokat a tepsben. Az egyes halmok között legyen bőven hely, mivel a kókuszcsókok meg fognak nőni a sütés közben.
- 150 fokra előmelegített sütőben kezd meg az aprósütik sütését. Nagyon hamar, kb. 5-8 perc alatt átsülnek a kókuszcsókok. Minden sütőfüggő, légy résen! Amikor elkezd pirulni, világosbarnássá válni a sütik teteje, nyisd ki résnyire a sütőajtót és 2-3 percen át nyitott sütőajtónál szárítsd őket. Így kívül keményebb, belül puhább lesz.
- Ha megfelelőnek találod a kókuszcsókok állagát, színét vedd ki a sütőből.
- Ha kihűltek a kókuszos aprósütemények gőz felett olvasztott jó minőségű étcsokiba belemárthatod a feneküket, de anélkül, simán is igen finom gluténmentes csemege.