Egy liszt nélkül, egyszerűen és gyorsan elkészíthető őszi krémlevesre vágysz? Próbáld ki ezt: gluténmentes zellerkrémleves burgonyával!
Gluténmentes zellerkrémleves burgonyával hozzávalói:
- zsíradék
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 nagyobb fej zeller
- 1 db közepes burgonya
- kb. 1 liter húsleves alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- zellerzöld
Gluténmentes zellerkrémleves burgonyával elkészítése:
- Pucold meg a zöldségeket, a vöröshagymát aprítsd fel a zellert és a burgonyát kockázd fel kb. 2 x 2 cm-es darabokra.
- A zsiradékon kezd el fonnyasztani a felaprított vöröshagymát, majd néhány perc után add hozzá a felkockázott zellert és burgonyát. A zöldségeket kb. 5 percig alacsony lángon pirítsd. Ha már kezdenek helyenként pirulni öntsd fel a húsleves alaplével.
- Az alaplében főzd puhára a zellert és a burgonyát.
- Ha a zöldségek megpuhultak turmixold össze az egészet, majd tedd vissza a tűzre a pürésített alapanyagokat.
- Amikor forrni kezd a leves öntsd bele a főzőtejszínt és főzd össze az egészet. Ha újra forrni kezd a levest leveheted a tűzről.
- Kóstold meg és ha szükséges sózd és ízlés szerint borsozd.
- Tálalhatod gluténmentes levesgyönggyel, gluténmentes grissinivel stb.