epres panna cotta

A panna cotta az olaszországi Piemontból származó desszert, aminek az elkészítéséhez csak néhány alapanyagra van szükség, de különböző fűszerekkel, gyümölcsökkel számos változata elkészíthető. Ez nem az a desszert, amiből olyan jól belakunk, ez inkább a gourmet kategóriás kis adagban felszolgálós fine diningos finomság. Próbáld ki ezt az epres panna cotta receptet és nyűgözd le a családot!

Epres Panna Cotta hozzávalói:

Epres Panna Cotta elkészítése:

  • A tejet, a tejszínt tedd fel melegedni, majd add hozzá a cukrot és a vaníliapasztát vagy vaníliás cukrot.
  • Az étkezési zselatint keverd el néhány evőkanál melegedő tejes- tejszínes keverékkel, majd keverd bele a felmelegített tejes keverékbe. Vigyázz, ne forrjon! Keverd jól össze majd vedd le a tűzről.
  • Töltsd poharakba / kelyhekbe / tálkákba a tejszínes keveréket és tedd be a hűtőbe néhány órára. Ne izgulj, kissé lassan, de meg fog dermedni!
  • Közben készítsd el az epres öntetet az epres panna cottára. Ez tulajdonképpen eperlekvár lesz.
  • Tedd fel az epret az 5 dkg cukorral egy kisebb lábasba és főzd sűrűre. Ez kb. 20 perc, de nyilván az eper fajtájától is függ, hogy mennyi idő alatt készül el.
  • Ha a panna cotta megdermedt és az eperlekvár sem forró már, kanalazd az eperszószt a tejszínes desszertre.
  • Ízlés szerint díszítheted friss eperrel, kevés tejszínnel, csokidekorral stb.
Könnyű epres desszert: Panna Cotta eperszósszal

1 hozzászólás

  1. Imádom! El is készítettem fagyasztott eperből. Fincsi lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük