Sütés nélkül készíthető nyári finomságok receptjei után kutatsz? Itt egy biztos megoldás: isteni finom szedres panna cotta.
Szerdes panna cotta hozzávalói:
- 500 ml 30 %-os habtejszín
- 100 ml 2,8 %-os tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 7 g étkezési zselatin
- 12 dkg szeder
- 4 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál víz
Szedres panna cotta elkészítése:
- Öntsd egy nagyobb lábosba a tejszínt és a tejet, add hozzá a kristálycukrot és a vanília kikapart magjait. Az egészet kezd el összemelegíteni. Ne forrald fel, csak addig melegítsd, amíg a kristálycukor el nem olvad.
- Egy kisebb pohárba mérd ki a 7 g étkezési zselatint és a felmelegített tejes elegyből néhány kanállal tegyél bele. Keverd csomómentesen össze, majd öntsd hozzá a teljes adaghoz.
- Egy percig ismét tedd fel a tűzre és keverd el benne alaposan a zselatinos részt.
- A zselatinos tejszínt mérd szét 4 db min. 1,5 l-es pohárkába és tedd a hűtőbe kihűlni, megdermedni.
- Ha a panna cotta alap már megszilárdult készítsd el a szederlekvárt a tetejére.
- 3 evőkanányi vizet önts egy kisebb lábosba, majd add hozzá a szedret és a kristálycukrot. Az egészet főzd össze, Ha a víz elpárolgott és a szederlekvár kellően sűrű, vedd le a gázról, hagyd hűlni 10-15 percet, majd kanalazd a panna cotta tetejére.