sütés nélküli desszertek, szedres panna cotta

Sütés nélkül készíthető nyári finomságok receptjei után kutatsz? Itt egy biztos megoldás: isteni finom szedres panna cotta.

Szerdes panna cotta hozzávalói:

Szedres panna cotta elkészítése:

  • Öntsd egy nagyobb lábosba a tejszínt és a tejet, add hozzá a kristálycukrot és a vanília kikapart magjait. Az egészet kezd el összemelegíteni. Ne forrald fel, csak addig melegítsd, amíg a kristálycukor el nem olvad.
  • Egy kisebb pohárba mérd ki a 7 g étkezési zselatint és a felmelegített tejes elegyből néhány kanállal tegyél bele. Keverd csomómentesen össze, majd öntsd hozzá a teljes adaghoz.
  • Egy percig ismét tedd fel a tűzre és keverd el benne alaposan a zselatinos részt.
  • A zselatinos tejszínt mérd szét 4 db min. 1,5 l-es pohárkába és tedd a hűtőbe kihűlni, megdermedni.
  • Ha a panna cotta alap már megszilárdult készítsd el a szederlekvárt a tetejére.
  • 3 evőkanányi vizet önts egy kisebb lábosba, majd add hozzá a szedret és a kristálycukrot. Az egészet főzd össze, Ha a víz elpárolgott és a szederlekvár kellően sűrű, vedd le a gázról, hagyd hűlni 10-15 percet, majd kanalazd a panna cotta tetejére.

További gluténmentes szedres receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük