Készíted el a húsgolyót másképp, hogy a gluténallergiások is nyugodtan megehessék. Hogyan? Gluténmentes fasírt burgonyával.
Gluténmentes fasírt burgonyával hozzávalói:
- kb. 50 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes burgonya nyersen
- 1 db egész tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- majoránna
- gluténmentes panírmorzsa
- zsiradék a sütéshez
Gluténmentes burgonyás fasírt elkészítése:
- A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze és a burgonyát reszeld le.
- Az alapanyagokat dolgozd össze és ízlés szerint fűszerezd.
- A hústésztát hagyd kicsit állni, hogy az ízek össze tudjanak érni.
- A burgonya levet fog ereszteni, ezt öntsd le.
- Formázz apróbb golyókat vagy pogácsákat a húsos keverékből és forgasd meg gluténmentes panírmorzsában a fasírtokat.
- Forró olajban néhány perc alatt süsd őket át. Hidegen és melegen is tálalhatod.
- A fasírthoz sokféle gluténmentes köret illik. Pl. quinoa köret, gluténmentes franciasaláta, osztrák krumplisaláta stb.