gluténmentes csiga rizsliszttel

Gluténmentes diós-lekváros csiga rizsliszttel

Gluténmentes diós-lekváros csiga rizsliszttel

Egy kis baracklekvár, hozzá némi darált dió és már készülhet is a finom és zamatos gluténmentes diós-lekváros csiga rizsliszttel.

Gluténmentes diós-lekváros csiga rizsliszttel hozzávalói:

Gluténmentes diós-lekváros csiga rizsliszttel elkészítése:

  • Keverd össze a rizslisztet, az útifűmaghéjat, a porcukrot, a csipet sót és morszold bele az élesztőt.
  • A vajat olvaszd meg, a tejet langyosítsd meg. Keverd össze a tejet, a vajat és a tojást.
  • Öntsd a nedves hozzávalók elegyét a száraz keverékhez és kezd el dagasztani. Elsőre nedves és ragadós lesz a tészta, de a dagasztás közben elnyeri a megfelelő állagot.
  • Szórd meg rizsliszttel a tésztát, takard le és tedd meleg helyre, hogy könnyebben megkeljen. Ha a sütődön van alacsony hőfok (30-40 fok) oda is beteheted kelni. Kb. 30-60 perc alatt megdagad.
  • Ha a tészta kissé megkelt, deszkán nyújtsd ki vékonyra (kb. 0,5-0,8 cm).
  • Kend meg baracklekvárral.
  • A darált diót keverd el a kristálycukorral és szórd a lekvárral megkent tészta tetejére.
  • Vágj vékony csíkokat a megkent tésztából, tekerd fel a tésztacsíkokat és sütőpapírral bélelt tepsibe rakd a csigákat egymás mellé.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt süsd készre diós-lekváros csigákat.
  • Ha már 15 perce sül a tészta keverj el 1 dl tejben 1 evőkanál cukrot és kend meg vele a csigák tetejét, majd süsd készre őket.
  • Ebből a mennyiségből 10-12 db nagyobb méretű vagy kb. 20 db kisebb csiga készülhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük