gluténmentes tésztaételek, carbonára spagetti másképp

Kipróbálnál valami újszerűt, amivel meglepetést tudsz okozni, de biztosra is mennél, hogy elfogyjon? Próbáld ki ezt: carbonarás spagetti muffin. Kipróbáld és bevált íz új formában.

Carbonarás spagetti muffin hozzávalói:

Carbonarás spagetti muffin elkészítése:

  • A gluténmentes spagettitésztát főzd meg al dente.
    A főzésben az al dente kifejezés azt a készültségi szintet jelenti, amikor a főtt tészta vagy rizs, pontosabban rizottó állaga már feszes, azaz harapása van, de már nem túl kemény, és már nem nyers. Jelentése olaszul „fogkemény”. Forrás: wikipedia.org
  • Kevés zsiradékon kissé pirítsd össze a csíkokra vágott füstölt sonkát és a felaprított vöröshagymát.
  • A muffinsütő mélyedéseit kend ki zsiradékkal.
  • A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.
  • A tojásokat válaszd szét, a fehérjére nem lesz szükség, tedd a hűtőbe őket.
  • A tojássárgákat keverd habosra, majd keverd hozzá a főzőtejszínt és a reszelt parmezánt, majd add hozzá a hagymás sonkát. Végül ízlés szerint sózd és borsozd.
  • Az al dente spagettitésztát egy villa és egy evőkanál segítségével tekerd fel és a tésztacsigákat tedd a muffinformákba.
  • A tejszínes-tojásos masszát öntsd rá a tésztatekercsekre és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd meg a muffintekercseket.
  • Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük