Kipróbálnál valami újszerűt, amivel meglepetést tudsz okozni, de biztosra is mennél, hogy elfogyjon? Próbáld ki ezt: carbonarás spagetti muffin. Kipróbáld és bevált íz új formában.
Carbonarás spagetti muffin hozzávalói:
- 250 g gluténmentes spagettitészta
- 2 evőkanál zsíradék
- 2 dl főzőtejszín
- 50 g füstölt sonka
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 db tojássárgája
- 50 g parmezán sajt
- só
- bors
Carbonarás spagetti muffin elkészítése:
- A gluténmentes spagettitésztát főzd meg al dente.
A főzésben az al dente kifejezés azt a készültségi szintet jelenti, amikor a főtt tészta vagy rizs, pontosabban rizottó állaga már feszes, azaz harapása van, de már nem túl kemény, és már nem nyers. Jelentése olaszul „fogkemény”. Forrás: wikipedia.org - Kevés zsiradékon kissé pirítsd össze a csíkokra vágott füstölt sonkát és a felaprított vöröshagymát.
- A muffinsütő mélyedéseit kend ki zsiradékkal.
- A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.
- A tojásokat válaszd szét, a fehérjére nem lesz szükség, tedd a hűtőbe őket.
- A tojássárgákat keverd habosra, majd keverd hozzá a főzőtejszínt és a reszelt parmezánt, majd add hozzá a hagymás sonkát. Végül ízlés szerint sózd és borsozd.
- Az al dente spagettitésztát egy villa és egy evőkanál segítségével tekerd fel és a tésztacsigákat tedd a muffinformákba.
- A tejszínes-tojásos masszát öntsd rá a tésztatekercsekre és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd meg a muffintekercseket.
- Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.