Dobd fel a menüt valami fenséges étellel! Ha szereted a vadhúst készítsd el ezt: céklás vörösboros szarvasragu. Finom és egészséges! Kuktában is elkészíthető.
Céklás vörösboros szarvasragu hozzávalói:
- 60 dkg szarvas apró hús
- 50 dkg cékla
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 1 dl víz
- 4 evőkanál zsiradék
- 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
- fél kávéskanál őrölt fekete bors
- só ízlés szerint
Szarvasragu elkészítése:
- A szarvas apró húst szórd meg sóval és őrölt borssal, majd tedd félre kb. 30 percre.
- A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel, a céklát hámozd meg és kockázd fel 2-3 cm-es darabokra, a fokhagymát pucold meg és karikázd fel.
- Forrósítsd zsiradékot és a húsdarabokat pirítsd meg. Törekedj arra, hogy kisebb-nagyobb húsdarabok „minden oldala” meg tudjon kissé pirulni, kissé kérgesedni.
- Add az előzőleg előkészített vöröshagymát, céklát és fokhagymát a húshoz.
- Szórd bele a kakukkfüvet, egy kis sót és egy kis őrölt borsot.
- Öntsd rá az 1 dl vizet, a 2,5 dl vörösbort és add hozzá a 2 evőkanál áfonyalekvárt.
- Fedő alatt alacsony hőn kb. 90 percig főzd, kuktában kb. 60 perc is elég.
- Ha már a húsdarabok átfőttek, megpuhultak vedd le a fedőt ás párold el a felesleges vizet a szarvasraguból.