Bár egyszerűen elkészíthető, de több időt igényel míg megfő. Ám, ha szereted a vadhúst nem áldozat kivárni, míg elkészül: vörösboros vaddisznópörkölt gluténmentes galuskával.
Vaddisznópörkölt és gluténmentes galuska hozzávalói:
- kb. 1 kg vaddisznócomb
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- kb. 15 dkg zsír
- 2 evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál kakukkfű
- őrölt bors
- 1 teáskanál borsikafű
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 db babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 3 dl száraz vörösbor
- 25 dkg rizsliszt
- 25 dkg Free from gluten gluténmentes lisztkeverék
- 4 db tojás
- só
Vörösboros vaddisznópörkölt elkészítése:
- A vaddisznóhúst tisztítsd meg és kockázd fel.
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és zsiradékon dinszteld meg. Ha a hagyma kezd puhulni vedd vissza a hőt és add hozzá a pirospaprikát.
- Ezután jöhet rá a felkockázott vaddisznóhús és öntsd rá annyi vízet, amennyi majdnem ellepi.
- Tedd bele a fűszereket: a sót, a kakukkfűvet, a borsot, a borsíkafűvet, a babérlevelet, a fokhagymát és a mustárt.
- Öntsd rá a vörösbort.
- Karikázd fel és add hozzá a paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt főzd puhára a vaddisznóhúst. Mielőtt az étel alatt elzárnád a gázt, vedd le a fedőt és főzd el a vaddisznópörköltről a felesleges nedvességet.
- Ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges sózd.
Gluténmentes galuska elkészítése:
- Egy tálba keverd össze a free from glutén lisztet a rizsliszttel és a sóval.
- Add hozzá a tojásokat és annyi vízet, hogy könnyen kezelhető nokedlitésztát kapj.
- Egy nagy lábosban forralj vízet és szaggasd bele a nokedlit. Ha feljön a víz felszínére szűrd le és merd át egy tálalóedénybe. Kevés zsiradékkal locsold meg, így nem fog összeállni a nokedli.