Mindig jól jön, ha van egy doboz keksz a tarsolyodban. Ha ennél valami nasit vagy váratlan vendégek érkeznek. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: gluténmentes diós-kakaós keksz.
Diós keksz hozzávalói:
- 150 g Enjoy free gluténmentes liszt
- 150 g rizsliszt
- 110 g kristálycukor
- 50 g darált dió
- 50 g gluténmentes kakaópor
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 120 g puha vaj
- 1 db egész tojás
- némi durvára vágott dió a tetejére
Gluténmentes diós-kakaós keksz elkészítése:
- Szitáld össze az Enjoy free lisztkeveréket a rizsliszttel, a kakaóporral és a gluténmentes sütőporral. Add hozzá a kristálycukrot, a darált diót és a csipet sót. Keverd jól össze a száraz hozzávalókat.
- Morzsold bele a vajat és add hozzá az egész tojást, majd gyúrd össze a keksztésztát. Ha nem áll össze, adj hozzá még egy kis vajat.
- Egy sütőlemezre fektess sütőpapírt. A kakaós-diós keksztésztából formázz kb. ping-pong labda nagyságú vagy valamivel kisebb golyókat, majd lapítsd ki őket. Ebből a mennyiségből kb. 24-26 db keksz jön ki.
- A kekszek tetejére tehetsz durvára vágott diót, de anélkül is nagyon finom lesz.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 süsd meg a kekszeket. A sütőből kivéve puhának tűnhetnek a kekszek, de amint kihűlnek megkeményednek.
További gluténmentes keksz receptek:
- Gluténmentes kókuszos zabkeksz
- Diós gluténmentes keksz rizsliszttel
- Gluténmentes sós rúd Enjoy free gluténmentes liszttel
- Török mogyorós gluténmentes zabkeksz
- Sós gluténmentes zabkeksz
- Gluténmentes keksz gesztenyeliszttel
- Csokis-diós gluténmentes keksz
- Gyors gluténmentes keksz
- Citromos-mákos gluténmentes keksz
- Vegán gluténmentes keksz kókuszliszttel