Gluténmentes kakaós-diós keksz

Mindig jól jön, ha van egy doboz keksz a tarsolyodban. Ha ennél valami nasit vagy váratlan vendégek érkeznek. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: gluténmentes diós-kakaós keksz.

Diós keksz hozzávalói:

Gluténmentes diós-kakaós keksz elkészítése:

  • Szitáld össze az Enjoy free lisztkeveréket a rizsliszttel, a kakaóporral és a gluténmentes sütőporral. Add hozzá a kristálycukrot, a darált diót és a csipet sót. Keverd jól össze a száraz hozzávalókat.
  • Morzsold bele a vajat és add hozzá az egész tojást, majd gyúrd össze a keksztésztát. Ha nem áll össze, adj hozzá még egy kis vajat.
  • Egy sütőlemezre fektess sütőpapírt. A kakaós-diós keksztésztából formázz kb. ping-pong labda nagyságú vagy valamivel kisebb golyókat, majd lapítsd ki őket. Ebből a mennyiségből kb. 24-26 db keksz jön ki.
  • A kekszek tetejére tehetsz durvára vágott diót, de anélkül is nagyon finom lesz.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 süsd meg a kekszeket. A sütőből kivéve puhának tűnhetnek a kekszek, de amint kihűlnek megkeményednek.

További gluténmentes keksz receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük