A felfújt vagy szuflé egy sütéssel készíthető, habkönnyű finomság, mely lehet sós vagy édes. Készülhet simán zöldségekkel, gyümölcsökkel, izgalmas tehető különböző hazai vagy nemzetközi fűszerekkel, variálható sajtokkal. Most egy egyszerűen elkészíthető könnyű és édes desszertet mutatjuk be: vaníliafelfújt / vaníliaszuflé. Készítsd el gyorsan és lepd meg vele a családot!
Vaníliafelfújt /vaníliaszuflé hozzávalói (4 adag):
- 4 dl tej
- 8 dkg kristálycukor
- 1 darab vaníliarúd
- 4 evőkanál rizsliszt
- 4 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaj és porcukor a forma kikenéséhez
Vaníliafelfújt / vaníliaszuflé elkészítése:
- A rizslisztet keverd el csomómentesen 0,5 – 1 dl hideg tejjel.
- A maradék tejbe tedd bele a kristálycukrot, a vaníliát és forrald össze.
- Ha a tej forrni kezd, öntsd bele a rizslisztes tejet és néhány perc alatt állandóan kevergetve főzd össze.
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá az 1 csomag vaníliás cukorral.
- Ha a tejes keverék kihűlt keverd bele a vajat, a tojások sárgáját végül óvatosan a vaníliás cukorral felvert tojásfehérjehabot.
- A hőálló sütőformákat kend ki vajjal és hintsd meg porcukorral, majd kanalazd bele a formákba a felfújt masszáját.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt sül át a vaníliafelfújt.
Te tudod, hogy mi a különbség a szuflé / felfújt, a koch és a hagyományos puding között?