Glutén- és húsmentes, de tápláló és ízletes ételt szeretnél készíteni? Egy lehetséges megoldás: sajtos burgonyagombóc gombaraguval gluténmentesen. Készítsd el még ma!
Sajtos burgonyagombóc gombaraguval hozzávalói:
- 15 dkg rizsliszt
- kb. 60 dkg burgonya
- 1 db nagyobb tojás sárgája
- 10 dkg trappista sajt
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 50 dkg gomba (termesztett vagy vadon termő)
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 csipet só
- 2 dl tejszín
- 1 dl félédes fehérbor
- étolaj
Sajtos burgonyagombóc gombaraguval elkészítése:
- Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és sós vízben főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, majd ha kihűlt tört össze alaposan.
- A kihűlt, összetört burgonyához add hozzá a tojássárgát, a rizslisztet, a trappista sajtot, a sót és jól dolgozd össze. Formáz a tésztából ping-pong labda nagyságú gombócokat.
- Főzd ki a gombócokat forró sós vízben, majd tedd félre őket , hogy a víz lecsepegjen róluk, ha egy kissé meghűltek kevés zsiradékon enyhén pirítsd meg őket serpenyőben.
- A gombaraguhoz a vajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát, 1 perc múlva a gombát.
- Sózd, szórd meg a majoránnával, öntsd rá a bort.
- Néhány perc elteltével add hozzá a tejszínt és 5-8 perc alatt főzd készre a gombaragut.