Ehhez a finomságohoz nem kell bekapcsolni a sütőt sem. Egy édeskés ízű kekszes alap, egy kis savanykás túrókrém, minimális díszítés és mindenki imádni fogja: sütés nélküli citromos túrótorta.
Citromos túrótorta hozzávalói:
- 25-30 dkg gluténmentes keksz (a megmaradt aprósütemény is tökéletes)
- 10 dkg vaj (vagy margarin vagy kókuszolaj)
- 2 db nagyobb citrom leve
- 20 g étkezési zselatin
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- kandírozott citromhéj
Sütés nélküli citromos túrótorta elkészítése:
- A gluténmentes kekszet törd össze apró morzsásra. Vagy tedd zacskóba és sodrófa segítségével törd össze vagy késes aprítóval.
- A vajat olvaszd fel és keverd össze a gluténmentes kekszmorzsával majd öntsd a tortformába és kanál segítségével egyenletesen nyomkod le a vajas morzsát a tortaforma aljára. Ezt tedd be a hűtőben minimum 2-3 órára, hogy kellően megszilárduljon.
- Facsrd ki a 2 db citrom levét, add hozzá a 20 g étkezési zselatint majd melegítsd össze, de amint gyöngyözni, forrni kezd vedd le a tűzről és tedd félre, hogy kissé meghűljön.
- A habtejszínt verd kemény habbá.
- A túróba szitáld bele a porcukrot, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot.
- A citromos zselatint apránként, de alaposan keverd hozzá a túrós krémhez.
- A túrós masszát kanalazd a kekszes alap tetejére, símitsd el a tetejét, majd tedd vissza a hűtőbe. Néhány óra alatt megszilátdul a túrós rész is.
- Negyedelt citromdarabokkal, kandírozott citromdarabkákkal díszítsd a süts nélküli citromos túrótortát.