Itt a ribizliszezon, így a ribizlis sütemények és desszertek ideje is. Ha gyors és egyszerű receptet keresel, íme egy remek ribiszkés sütemény recept: bögrés kefires-ribizlis süti gluténmentesen.
Bögrés kefires-ribizlis süti gluténmentesen hozzávalói:
- 40 dkg rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 3 db egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2 kis pohár (2 x 140 g) kefir
- 1,5 dl étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- ribizli (piros, fekete, fehér akár vegyesen is)
Bögrés kefires-ribizlis süti elkészítése:
- A ribizlis szemezd le és mosd át alaposan, majd csepegtesd le róla a vizet.
- A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- A 3 egész tojást keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd keverd bele az étolajat és a kefirt.
- A tojásos masszába apránként keverd bele a rizslisztes keveréket, az egészet dolgozd jól össze.
- Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, szórd meg rizsliszttel és öntsd bele a tésztát. A tetejére szórd rá a leszemezett, mosott, lecsepegtetett ribizlit.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd meg a ribizlis süteményt. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát, hogy mindenhol átsült-e a sütemény.
- Tálalás előtt szitálhatsz porcukrot a tetejére, de anélkül egészségesebb és így is nagyon nagyon finom.