laktóz-és gluténmentes kávékrémes torta

Imádod a kávé ízét és nem bánod, ha egy desszertben is visszaköszön az íze? Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, elronthatatlan receptet: laktóz- és gluténmentes kávékrémes torta.

Laktóz- és gluténmentes kávés torta hozzávalói:

Laktóz- és gluténmentes kávékrémes torta elkészítése:

  • Készíts egy piskótát! A tojásokat válaszd ketté. A tojásfehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd el a kristálycukorral és verd fehéredésig, majd add hozzá a rizslisztet és a kakaóport és azokkal is keverd össze. Ha egynemű a massza keverj bele egy kis adag tojásfehérjehabot, majd apránként forgasd bele a maradékot is.
  • Zsiradékkal kikent és rizsliszttel megszórt tortaformába öntsd a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt süsd meg a piskótát. Mielőtt kiveszed a tésztát a sütőből végezz tűpróbát.
  • Ha a piskóta kihűlt készítsd el a kávés krémet.
  • A zselatint keverd el a vízzel és egy kis lábosban tedd fel melegedni. Folyamatosan kevergesd, ha forrni kezd vedd le a tűzről és keverd bele az instant kávéport.
  • A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
  • A Hulalát verd kemény habbá és közben apránként adagold hozzá a porcukrot. Egy kis részét – kb. 1/6-át – tedd félre.
  • A kissé meghűlt kávés zselatint apránként keverd bele a porcukros habba.
  • A piskótáról ne vedd le a kapcsos tortakormát. A tészta tetejére kanalazd rá a kávés krémet, egyengesd el rajta, majd a félretett sima Hulalát is kend rá.
  • A torta tetejét ízlés szerint díszítsd. A legegyszerűbb, ha megszórod valamilyen cukordísszel, tortadarával, pirított mandulával stb.
Gluténmentes, laktózmentes kávés torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük