A kacsahús egészséges húsféle, amely gazdag jó minőségű, teljes értékű fehérjében, valamint vitamin és ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható. Próbáld ki ezt a receptet: kacsamell szilvaszósszal.
Kacsamell szilvaszósszal hozzávalói:
- 1 evőkanál kacsazsír vagy étolaj
- 4 db kb. 250 grammos bőrös kacsamell
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál kristálycukor
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- 500 g szilva kimagozva
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál narancslé
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Kacsamell szilvaszósszal elkészítése:
Szilvaszósz elkészítése:
- Egy lábosban forrósítsd fel egy kevés olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát és kezd el megpirítani.
- Néhány perc elteltével add hozzá a kristálycukrot, az őrölt gyömbért és a kimagozott szilvát.
- Ízlés szerint sózd és borsozd.
- Öntsd rá a száraz fehérbort és a narancslevet. Időnként belekevergetve alacsony hőn főzd sűrű mártássá.
- Ha szükséges az elkészült a szilvaszószhoz még adj sót, borsot.
Kacsamell elkészítése:
- Olvaszd meg a kacsazsír egy kellően nagy sütőbe is etehető serpenyőben, amibe kényelmesen el fognak férni a kacsamell darabok.
- A felforrósított serpenyőbe bőrös felükkel lefele tedd bele a kacsamelleket és süsd 4-5 percig vagy amíg szépen megpirulnak. Ezután fordítsd meg a húsdarabokat és tedd be a sütőbe kb. 10-15 percre attól függően, hogy mennyire átsütve szeretnéd fogyasztani.
- A sütési idő lejárta után vedd ki a serpenyőt a sütőből és kb. 5 percre tedd félre letakarva pihenni.
- A pihentetés után vágd a melleket vékony szeletekre.
- Tálaláskor merj mellé / rá a szilvaszószból. Burgonyapürével, rizskörettel, főtt quinoával stb tálalható.