Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütés: 20 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 20 dkg quinoa
- 10 dkg zöldsaláta keverék (rukkola, madársaláta, spanót stb.)
- 10 dkg dió
- olívaolaj
- só
- bors
Hozzávalók az öntethez:
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál krémes balzsamecet
- só
- bors
Elkészítése:
- Tisztítsd meg a sárgarépát és a zellert. A répát karikázd fel, a zellert vágd egyforma pici hasábokra.
- Fektess egy tepsibe sütőpapírt, locsold meg olívaolajjal és egy sorban rakd bele a zöldségeket. Majd sózd, borsozd meg és 200 fokos sütőben süsd ropogósra.
- A quinoát sós vízben főzd meg. Quinoa főzése.
- A diót törd durvára és pirítsd meg serpenyőben.
- Az öntethez a hozzávalókat melegítsd össze, hogy egynemű legyen az elegy.
- Lazán keverj össze mindent és öntsd rá az öntetet is.