Csupa remek alapanyag, kb. 25 perc előkészület, 50 perc sütés és már kész is a finomság: gluténmentes sárgarépás kuglóf. Próbáld ki még ma!
Sárgarépás kuglóf hozzávalói:
- 150 g sárgarépa
- 3 db tojás
- 12 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 5 dkg Enjoy free gluténmentes liszt
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg kukoricadara
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 6 g gluténmentes sütőpor
- opcionális: porcukor a szóráshoz
Kuglóf elkészítése:
- A sárgarépát mosd meg, pucold meg és reszeld le vagy aprítsd fel.
- A egész tojásokat verd habosra.
- A puha vajat keverd habosra a kristálycukorral, majd keverd bele a tojásokból verd „habot”.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: az Enjoy free lisztkeveréket, a darált mandulát, a kukoricadarát, a fahéjat, a csipet sót és a gluténmentes sütőport.
- A vajas masszába keverd bele a száraz alapanyagok keverékét, dolgozd össze jól, majd add hozzá a reszelt sárgarépát is.
- Ha szilikon formával dolgozol, akkor tedd a sütőformát egy sütőlemezre és így öntsd bele a kuglóftésztát.
Ha hagyományos fémből készült formád van, akkor vajazd ki és szórd meg gluténmentes liszttel és öntsd bele a tésztát. - 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt átsül a gluténmentes sárgarépás kuglóf, de mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát.
- Tálaláskor szitálj porcukrot a tetejére.