Sok az almád és mielőtt tönkre menne szívesen készítenél vele egy egyszerű gluténmentes süteményt? Íme egy jó megoldás: almás kuglóf Enjoy Free gluténmentes liszttel.
Almás kuglóf hozzávalói:
Kuglóf hozzávalói:
- 20 dkg alma
- 15 dkg kókuszolaj (vaj vagy margarin is megfelelő)
- 10 dkg kristálycukor
- 3 egész tojás
- csipet só
- fél teáskanál őrölt kardamom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 15 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
Karamellöntet hozzávalói:
- 40 g kristálycukor
- 3 g vaj
- 20 ml habtejszín
Gluténmentes almás kuglóf elkészítése:
Kuglóf elkészítése:
- Az almákat vágd négy felé, hámozd meg, távolítsd el a csumájukat és reszeld le őket.
- A 3 egész tojást habosítsd fel.
- A puha, de nem olvasztott és folyékony kókuszolajat keverd ki jól a kristálycukorral, majd keverd hozzá a felvert tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az őrölt kardamomot.
- Az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket keverd össze a gluténmentes sütőporral, majd apránként keverd bele a kókuszolajos-cukror-tojásos elegybe.
- Végül keverd bele a tésztába óvatosan a lereszelt almát.
- A kuglófformát kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen gluténmentes liszttel és öntsd bele a tésztát. Ha szilikon sütőformát használsz, akkor nem kell kikenned, viszont állítsd rá egy sűtőlemezre és a kuglóf elkészültéig azon mozgasd, így könnyű vele bánni.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt sül meg a gluténmentes almás kuglóf. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát. Ha teljesen kihűlt fordítsd vedd ki a sütőformából.
- Az almás kuglóf Enjoy free gluténmentes liszttel egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Karamellöntet elkészítése:
- Egy kis lábosban olvaszd fel a kristálycukrot.
- Ha a cukor teljsen elolvadt add hozzá a vajat, keverd el benne, majd ovatósan öntsd hozzá a habtejszínt, de vigyázz mert fel fog habozni!
- Az egészet keverd jól össze, majd le is veheted a tűzről.
- Ha kissé kihűlt tetszés szerint kanalazd, öntsd a kuglóf tetejére.