almás kuglóf enjoy free gluténmentes liszttel

Sok az almád és mielőtt tönkre menne szívesen készítenél vele egy egyszerű gluténmentes süteményt? Íme egy jó megoldás: almás kuglóf Enjoy Free gluténmentes liszttel.

Almás kuglóf hozzávalói:

Kuglóf hozzávalói:

Karamellöntet hozzávalói:

  • 40 g kristálycukor
  • 3 g vaj
  • 20 ml habtejszín

Gluténmentes almás kuglóf elkészítése:

Kuglóf elkészítése:

  • Az almákat vágd négy felé, hámozd meg, távolítsd el a csumájukat és reszeld le őket.
  • A 3 egész tojást habosítsd fel.
  • A puha, de nem olvasztott és folyékony kókuszolajat keverd ki jól a kristálycukorral, majd keverd hozzá a felvert tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az őrölt kardamomot.
  • Az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket keverd össze a gluténmentes sütőporral, majd apránként keverd bele a kókuszolajos-cukror-tojásos elegybe.
  • Végül keverd bele a tésztába óvatosan a lereszelt almát.
  • A kuglófformát kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen gluténmentes liszttel és öntsd bele a tésztát. Ha szilikon sütőformát használsz, akkor nem kell kikenned, viszont állítsd rá egy sűtőlemezre és a kuglóf elkészültéig azon mozgasd, így könnyű vele bánni.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt sül meg a gluténmentes almás kuglóf. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát. Ha teljesen kihűlt fordítsd vedd ki a sütőformából.
  • Az almás kuglóf Enjoy free gluténmentes liszttel egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Karamellöntet elkészítése:

  • Egy kis lábosban olvaszd fel a kristálycukrot.
  • Ha a cukor teljsen elolvadt add hozzá a vajat, keverd el benne, majd ovatósan öntsd hozzá a habtejszínt, de vigyázz mert fel fog habozni!
  • Az egészet keverd jól össze, majd le is veheted a tűzről.
  • Ha kissé kihűlt tetszés szerint kanalazd, öntsd a kuglóf tetejére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.