Ennél valami gluténmentes sós ropogtatni valót, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető? Gluténmentes sajtos rúd Schär Mix C liszttel.
Gluténmentes sajtos rúd hozzávalói:
- 400 gr Schär Mix C Patisserie lisztkeverék
- 100 gr reszelt trappista
- 250 gr vaj (vagy margarin)
- 2 db közepes tojás
- kb. 1 kis pohár tejföl
- 1 teáskanál só
- tetejére: 1-2 evőkanál pirospaprika és reszelt sajt, köménymag, szezámmag stb.
Gluténmentes sajtos rúd elkészítése Schär Mix C liszttel:
- A Schär gluténmentes lisztkeveréket morzsold össze a szoba-hőmérsékletű vajjal.
- Dolgozd bele a reszelt sajtot, a sót és 1 db egész tojást.
- Apránként add hozzá a tejfölt. Dolgozd jól össze a tésztát. Rugalmas, jól nyújtható, könnyen kezelhető tésztát kell kapj.
- Gluténmentes liszttel megszórt felületen nyújtsd ki a sajtos tésztát kb. 1 cm vastagságúra. Törekedj arra, hogy négyzetes alakú legyen a kinyújtott tészta, így újabb összegyúrás és nyújtás nélkül ki tudod „szaggatni” a sajtos rudakat. Ehhez először mindig a 4 sarok felé célszerű nyújtani a tésztát, majd jobbra balra és fel és le.
- A 2. tojást kissé verd fel és a tészta felületét kend meg vele. Szórd meg kevés pirospaprikával és reszelt sajttal.
- Derelyevágó, pizzaszeletelő vagy kés segítségével vágj nagyjából azonos méretű csíkokat a sajtos tésztából, majd darabold fel őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek a sajtos rudak. Hagyd, hogy a tepsin kihűljenek, csak utána tedd át tálra.