Kicsit más, mint a hagyományos dinsztelt vörös káposzta, amit megszoktál, de ezt is imádni fogod, ha szereted a párolt lila káposztát. Aszalt szilvás párolt lila káposzta mézzel. Próbáld ki egészed biztosan nem fogod megbánni!
Aszalt szilvás párolt lilakáposzta hozzávalói:
- 50 dkg lila káposzta legyalulva
- 2 evőkanál zsír
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg aszalt szilva
- 2 dl félszáraz fehérbor
- fél dl almaecet
- 2 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál méz
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 kávéskanálnyi rozmaring
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Aszalt szilvás párolt lila káposzta elkészítése mézzel:
- A vöröshagymát pucold meg és szeleteld fel.
- Egy nagyobb serpenyőben, lábasban olvaszd meg a zsírt, add hozzá a kristálycukrot és karamellizáld.
- Ha karamellizálódott a cukor add hozzá a vöröshagymát, majd a lila káposztát és kezd el párolni.
- Közben szórd rá a fűszereket: a sót, a borsot, a gyömbért és aa rozmaringot.
- Ha a káposzta már majdnem puha add hozzá az almaecetet, a mézet, az aszalt szilvát és a bort.
- Fedő alatt párold készre, majd vedd le róla a fedőt és párold el a leve nagy részét.
- Tálalásig tartsd fedő alatt.