aszalt szilvás párolt lila káposzta mézzel

Aszalt szilvás párolt lila káposzta mézzel

Kicsit más, mint a hagyományos dinsztelt vörös káposzta, amit megszoktál, de ezt is imádni fogod, ha szereted a párolt lila káposztát. Aszalt szilvás párolt lila káposzta mézzel. Próbáld ki egészed biztosan nem fogod megbánni!

Aszalt szilvás párolt lilakáposzta hozzávalói:

Aszalt szilvás párolt lila káposzta elkészítése mézzel:

  • A vöröshagymát pucold meg és szeleteld fel.
  • Egy nagyobb serpenyőben, lábasban olvaszd meg a zsírt, add hozzá a kristálycukrot és karamellizáld.
  • Ha karamellizálódott a cukor add hozzá a vöröshagymát, majd a lila káposztát és kezd el párolni.
  • Közben szórd rá a fűszereket: a sót, a borsot, a gyömbért és aa rozmaringot.
  • Ha a káposzta már majdnem puha add hozzá az almaecetet, a mézet, az aszalt szilvát és a bort.
  • Fedő alatt párold készre, majd vedd le róla a fedőt és párold el a leve nagy részét.
  • Tálalásig tartsd fedő alatt.

Ezek a gluténmentes receptek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.