Pite nem csak a klasszikus töltelékekkel készíthető! Próbáld ki ezt a finom gluténmentes szedres-diós pite receptet!
Gluténmentes szedres-diós pite Schär C liszttel hozzávalói:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg Schär gluténmentes lisztkeverék Mix C
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg szeder
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db egész tojás
- 2 db tojásfehérje
- 10 dkg vaj
- 6 dkg Schär gluténmentes lisztkeverék Mix C
Gluténmentes szedres-diós pite Schär C liszttel elkészítése:
- Öntsd egy tálba a Schär gluténmentes lisztet, a porcukrot és egy csipet sót. Add hozzá a darabokra vágott puha vajat, a 2 tojássárgáját és dolgozd össze gyúrható tésztává az egészet.
- Egy kb. 26 cm átmérőjű pitesütő formába nyomkodd bele a pitetésztát úgy, hogy legyen pereme is. Tedd hűtőszekrénybe pihentetni kb. 2 órára.
- A pihentetés után fektess sütőpapírt a tészta tetejére és tegyél rá valami nehezéket, ami bírja a hőt, így a tészta nem fog felhólyagosodni rakomány nélkül.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd át kissé a tésztát.
- Míg elősül a pitetészta készítsd el a diós tölteléket. A diót daráld le, a szedret pucold és mosd meg.
- A 2 db tojásfehérjét és a 2 db egész tojást keverd habosra.
- A puha vajat keverd el a kristálycukorral, majd keverd hozzá a tojásokat, a Schär lisztet és a diót.
- Ha félig átsült a tészta vedd ki és öntsd rá a diós masszát, szórd bele a szedret és süsd készre a gluténmentes pitét kb. 25 perc alatt.
Sütőformát keresel. Nézz körül a Süss Velem webáruházban!