gluténmentes pite, szedres-diós süti

Pite nem csak a klasszikus töltelékekkel készíthető! Próbáld ki ezt a finom gluténmentes szedres-diós pite receptet!

Gluténmentes szedres-diós pite Schär C liszttel hozzávalói:

Gluténmentes szedres-diós pite Schär C liszttel elkészítése:

  • Öntsd egy tálba a Schär gluténmentes lisztet, a porcukrot és egy csipet sót. Add hozzá a darabokra vágott puha vajat, a 2 tojássárgáját és dolgozd össze gyúrható tésztává az egészet.
  • Egy kb. 26 cm átmérőjű pitesütő formába nyomkodd bele a pitetésztát úgy, hogy legyen pereme is. Tedd hűtőszekrénybe pihentetni kb. 2 órára.
  • A pihentetés után fektess sütőpapírt a tészta tetejére és tegyél rá valami nehezéket, ami bírja a hőt, így a tészta nem fog felhólyagosodni rakomány nélkül.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd át kissé a tésztát.
  • Míg elősül a pitetészta készítsd el a diós tölteléket. A diót daráld le, a szedret pucold és mosd meg.
  • A 2 db tojásfehérjét és a 2 db egész tojást keverd habosra.
  • A puha vajat keverd el a kristálycukorral, majd keverd hozzá a tojásokat, a Schär lisztet és a diót.
  • Ha félig átsült a tészta vedd ki és öntsd rá a diós masszát, szórd bele a szedret és süsd készre a gluténmentes pitét kb. 25 perc alatt.

Sütőformát keresel. Nézz körül a Süss Velem webáruházban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük