Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá sok nehezen beszerezhető hozzávaló, finom és gluténmentes: mandulás gyümölcskenyér.
Mandulás gyümölcskenyér hozzávalói:
- 4 db tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 dl tej
- 15 dkg rizsliszt
- 10 dkg Enjoy free gluténmentes liszt
- 7 dkg darált mandula
- fél csomag gluténmentes sütőpor
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 5 dkg mazsola
- kb. 5 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg durvára vágott csokoládé
Gluténmentes gyümölcskenyér elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét, a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojássárgákat verd habosra a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval, majd keverd hozzá a 2 dl tejet.
- Egy másik tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a darált mandulát és a gluténmentes sütőport.
- A száraz hozzávalók keverékét kisebb adagokban keverd hozzá a cukros masszához.
- Keverd bele a mandulás gyümölcskenyér masszájába az aszalt áfonyát, a mazsolát és a kandírozott narancshéjat, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot.
- Egy kenyérsütőformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd meg a gyümölcskenyeret. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát, hogy mindenhol átsült-e.
- Hagyd a formában teljesen kihűlni, ha kihűlt vedd ki a sütőformából.
- Tálalás előtt szitálhatsz rá porcukrot, de anélkül is nagyon ízletes.