legfinomabb rakott krumpli szaftosan kolbásszal

Legfinomabb rakott krumpli szaftosan kolbásszal

Na, de milyen a legfinomabb rakott krumpli? Van aki darált hússal készíti, van, aki kolbásszal. Valaki csak tejföllel, valaki tejszínnel és van, aki besamellel. Abban talán mindannyian egyet értünk, hogy a finom házias rakott krumpli szaftos, krémes és zamatos. Nálunk a legfinomabb rakott krumpli szaftosan és kolbásszal készül.

Igazi szaftos rakott krumpli hozzávalói:

Az alábbi adog 4 fő részére egy kiadós adag étel 1 alkalommal.

Besamelmártás hozzávalói:

Legfinomabb rakott krumpli elkészítése szaftosan kolbásszal:

  • A krumplit főzd meg héjában bő, sós vízben. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet és ha langyosra hűlt húzd le a héját.
  • A tojásokat rakd fel főni hideg vízbe. Forrástól számítva 10 perc alatt kemény tojás készül belőlük.
  • Ha debrecenivel vagy lecsókolbásszal dolgozol, bő zsiradékon kissé süsd át őket.
  • Készítsd el a besamelt. A vajat olvaszd meg és keverd simára a riszliszttel, mint egy rántás alapot. Öntsd fel a tejjel, add hozzá a sót és az őrölt szerecsendió, majd besűrűsödésig főzd kis lángon.
  • A héjától megszabadított krumplit és a kemény főtt tojásokat karikázd fel.
  • A sütőedény méretétől függően határozd meg, hogy 2 vagy 3 szintet tudsz majd rétegezni a hozzávalókból és ennek megfelelően oszd szét a krumplit, a tojást és a kolbászt.
  • Egy nagyobb tepsibe vagy hőálló tálba kezd el félfedésbe lefektetni a burgonyakarikákat. Majd jöhetnek rá a tojáskarikák és a kolbászkarikák. Minden szintet szórj meg sóval, őrölt borssal, fűszerköménnyel és pirospaprikával, hogy jó zamatos legyen az étel.
  • Ezt a rétegezést folytasd addig, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  • Végül egyenletesen öntsd a besamelt a rakott krumplira és fedd le az egészet alufóliával
  • 200 fokon kb. 30 perc alatt süsd meg.
  • Tálalás előtt kanalazhatsz rá tejfölt, de ez a besameles rakott krumpli recept már tejföl nélkül is igazi szaftos, krémes étel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük