gluténmentes burgonyafőzelék rizslisztes habarással

Gluténmentes krumplifőzelék habarással

Fogyaszthatod a leves után vagy főételként, feltéttel vagy üresen, gm kenyérrel vagy anélkül: gluténmentes krumplifőzelék rizslisztes habarással.

Gluténmentes krumplifőzelék habarással hozzávalói:

Gluténmentes krumplifőzelék elkészítése habarással:

  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, a burgonyát hámozd meg, mosd meg és kockázd fel kb. 3 x 3 cm-es darabokra.
  • A zsiradékon kezd el fonnyasztani a felaprított vöröshagymát, ha már kezd pirulni vedd vissza a hőt és ha kissé visszahűlt szórd bele a csemege pirospaprikát. Ha szereted a kissé csípős krumplifőzeléket adj hozzá csípős pirospaprikát is.
  • Tedd a felkockázott burgonyát is a lábasba és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd ízlés szerint és keverd össze.
  • Főzd majdnem puhára a krumplit.
  • Egy tálkába kanalazd bele a rizslisztet, aztán apránként, hogy csomómentes legyen keverd bele a tejfölt. Ha simára keverted a tejfölt a rizsliszttel adj hozzá egy fél merőkanálnyit a főzelék levéből és ismét keverd át, majd öntsd rá a tejfölös elegyet a krumplira. Az egészet jól keverd össze és főzd addig, míg a habarás besűrűsíti a burgonyafőzeléket.
  • Ha szükséges sózz utána.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük