Fogyaszthatod a leves után vagy főételként, feltéttel vagy üresen, gm kenyérrel vagy anélkül: gluténmentes krumplifőzelék rizslisztes habarással.
Gluténmentes krumplifőzelék habarással hozzávalói:
- kb. 1 kg főzni való burgonya
- zsiradék
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- fél kiskanál csípős pirospaprika (opcionális)
- só ízlés szerint
- 1 kis pohár tejföl
- kb. 2 púpos evőkanál rizsliszt
- 1 kávéskanál szárított morzsolt majoránna
Gluténmentes krumplifőzelék elkészítése habarással:
- A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, a burgonyát hámozd meg, mosd meg és kockázd fel kb. 3 x 3 cm-es darabokra.
- A zsiradékon kezd el fonnyasztani a felaprított vöröshagymát, ha már kezd pirulni vedd vissza a hőt és ha kissé visszahűlt szórd bele a csemege pirospaprikát. Ha szereted a kissé csípős krumplifőzeléket adj hozzá csípős pirospaprikát is.
- Tedd a felkockázott burgonyát is a lábasba és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd ízlés szerint és keverd össze.
- Főzd majdnem puhára a krumplit.
- Egy tálkába kanalazd bele a rizslisztet, aztán apránként, hogy csomómentes legyen keverd bele a tejfölt. Ha simára keverted a tejfölt a rizsliszttel adj hozzá egy fél merőkanálnyit a főzelék levéből és ismét keverd át, majd öntsd rá a tejfölös elegyet a krumplira. Az egészet jól keverd össze és főzd addig, míg a habarás besűrűsíti a burgonyafőzeléket.
- Ha szükséges sózz utána.