tökfőzelékgluténmentesen, kaporral, habarással

Egyszerű tökfőzelék kaporral, habarással

Egy könnyű, rostban gazdag és egészséges étel, ami nagyon gyorsan és könnyűszerrel elkészíthető: egyszerű tökfőzelék kaporral és habarással. Gluténmentes kivitelben is nagyon finom. Természetesen nem csak tökből, hanem cukkiniből és patisszonból is megfőzhető.

Egyszerű habart kapros tökfőzelék hozzávalói:

Egyszerű tökfőzelék elkészítése kaporral és habarással:

  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a kaprot mosd meg és aprítsd fel.
  • A vajat olvaszd meg és a felaprított vöröshagymát párold benne üvegesre, majd add hozzá a pirospaprikát és a kapor felét, 2 percig kis lángon kevergesd.
  • Add hozzá a gyalult tököt, a tejet és a vizet.
  • Sózd és borsozd ízlés szerint, keverd jól össze, majd letakarva kb. 15 percig párold.
  • A rizslisztet keverd össze a tejföllel, majd egy kevés főzőlével keverd csomómentesre és habard be vele a kapros tökfőzeléket.
  • Add hozzá a főzelékhez a maradék kaprot, további 2 perc főzés után már kész is a kapros tökfőzelék.
  • A kapros tökfőzelék magában is finom és fogyasztható, de célszerű pörkölttel, fasírttal, sült kolbászdarabokkal, natúr hússzelettel tálalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük