Gyerekkorunk nagy kedvence gluténmentes változatban is elkészíthető és ugyanolyan finom. Kissé ugyan pepecselős, de megéri a fáradozást, mert az egész család imádni fogja most is. Így készül a gluténmentes kókuszkocka.
Gluténmentes kókuszkocka hozzávalói:
- 8 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 evőkanál méz
- 2 dl tej
- 12 g gluténmentes sütőpor
- 40 dkg rizsliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 1 dl tej
- 30 dkg kókuszreszelék
Gluténmentes kókuszkocka elkészítése:
- Ez az adag tészta egy kb. 30 x 25 cm-es tepsibe elegendő.
- A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- A puha vajat keverd habosra a kristálycukorral, majd egyenként keverd bele a szoba-hőmérsékletű tojásokat. Ezután add hozzá a mézet és a tejet.
- Öntsd a tésztamasszát sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe. Simítsd el a tészta tetejét nagyjából egyenletesre.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd meg a tésztát. Ennyi idő alatt szép világosra sül. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
- A máz hozzávalóit – vaj, cukor, kakaópor, tej – öntsd egy lábasba és közepes lángon főzd össze. HA a kristálycukor teljesen elolvadt, akkor jó a csokimáz.
- Ha a tészta kihűlt kockáz fel.
- Ha az öntet langyosra hűlt egy villa segítségével mártsd bele egyesével a tésztakockákat, majd a forgasd őket bele a kókuszreszelékbe.