gluténmentes sütemény, kókuszos gluténmentes süti

Gluténmentes kókuszkocka

Gyerekkorunk nagy kedvence gluténmentes változatban is elkészíthető és ugyanolyan finom. Kissé ugyan pepecselős, de megéri a fáradozást, mert az egész család imádni fogja most is. Így készül a gluténmentes kókuszkocka.

Gluténmentes kókuszkocka hozzávalói:

Gluténmentes kókuszkocka elkészítése:

  • Ez az adag tészta egy kb. 30 x 25 cm-es tepsibe elegendő.
  • A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport.
  • A puha vajat keverd habosra a kristálycukorral, majd egyenként keverd bele a szoba-hőmérsékletű tojásokat. Ezután add hozzá a mézet és a tejet.
  • Öntsd a tésztamasszát sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe. Simítsd el a tészta tetejét nagyjából egyenletesre.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd meg a tésztát. Ennyi idő alatt szép világosra sül. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
  • A máz hozzávalóit – vaj, cukor, kakaópor, tej – öntsd egy lábasba és közepes lángon főzd össze. HA a kristálycukor teljesen elolvadt, akkor jó a csokimáz.
  • Ha a tészta kihűlt kockáz fel.
  • Ha az öntet langyosra hűlt egy villa segítségével mártsd bele egyesével a tésztakockákat, majd a forgasd őket bele a kókuszreszelékbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.