Hajdinalisztes receptek után kutatsz? Nem tudod, hogy mit készíts a hajdinalisztből? Egy kitűnő tipp: hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs.
Hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs hozzávalói:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál hajdinaliszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- zsiradék és gluténmentes liszt (rizsliszt vagy hajdinaliszt) a tepsi kikenéséhez
- kb. 1 nagy befőttes üvegnyi (720 ml) bármilyen gyümölcslekvár
Hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs elkészítése:
- Készíts a 6 tojásból piskótát.
- A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját is keverd fel, majd add hozzá a 6 evőkanál kristálycukrot és verd fehéredésig. Azután add hozzá a hajdinalisztet és alaposan kevert össze a masszát. Végül add hozzá a tojásfehérjékből vert habot és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába.
- Kétféleképpen is megsütheted a piskótalapot. Tegyél egy nagy gáztepsibe sütőpapírt vagy kend ki zsírral és szórd meg rizsliszttel a tepsit és arra kanalazd rá a piskótatésztát.
- Ez az adag tészta egy 35 x 35 cm-es tepsibe pont megfelelő méret.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-9 perc alatt átsül a vékony tészta, de 5-6 perc elteltével vizsgáld meg. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
- Ha átsül vedd ki a sütőből, csak ha kissé meghűlt a piskótatészta, akkor vedd ki a tepsiből vagy szedd le róla a sütőpapírt.
- Ami a sütőben a felső oldala volt, azzal az oldalával lefele fektesd a piskótatésztát egy kiterített, tiszta konyharuhára.
- Kanalazz rá lekvárt, egyenletesen oszlasd el az egész piskótalap felületén, majd a konyharuha segítségével tekerd fel a lekváros tésztát.
- Néhány órát hagyd állni, hogy az ízek kissé összeérjenek és a piskóta magába tudja szívni a lekvár egy részét.
- Tálalhatod porcukorral megszórva vagy natúron is.