gluténmentes piskótatekercs, hajdinalisztes sütemény, ghajdinalisztes recept

Hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs

Hajdinalisztes receptek után kutatsz? Nem tudod, hogy mit készíts a hajdinalisztből? Egy kitűnő tipp: hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs.

Hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs hozzávalói:

Hajdinalisztes gluténmentes piskótatekercs elkészítése:

  • Készíts a 6 tojásból piskótát.
  • A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját is keverd fel, majd add hozzá a 6 evőkanál kristálycukrot és verd fehéredésig. Azután add hozzá a hajdinalisztet és alaposan kevert össze a masszát. Végül add hozzá a tojásfehérjékből vert habot és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába.
  • Kétféleképpen is megsütheted a piskótalapot. Tegyél egy nagy gáztepsibe sütőpapírt vagy kend ki zsírral és szórd meg rizsliszttel a tepsit és arra kanalazd rá a piskótatésztát.
  • Ez az adag tészta egy 35 x 35 cm-es tepsibe pont megfelelő méret.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-9 perc alatt átsül a vékony tészta, de 5-6 perc elteltével vizsgáld meg. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
  • Ha átsül vedd ki a sütőből, csak ha kissé meghűlt a piskótatészta, akkor vedd ki a tepsiből vagy szedd le róla a sütőpapírt.
  • Ami a sütőben a felső oldala volt, azzal az oldalával lefele fektesd a piskótatésztát egy kiterített, tiszta konyharuhára.
  • Kanalazz rá lekvárt, egyenletesen oszlasd el az egész piskótalap felületén, majd a konyharuha segítségével tekerd fel a lekváros tésztát.
  • Néhány órát hagyd állni, hogy az ízek kissé összeérjenek és a piskóta magába tudja szívni a lekvár egy részét.
  • Tálalhatod porcukorral megszórva vagy natúron is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük