Nem szeretnél sokat vesződni a mai desszert elkészítésével? Íme egy egyszerű és gyors kókuszlisztes gluténmentes süti receptje.
Kókuszlisztes sütemény hozzávalói:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 csapott evőkanál kókuszliszt
- 2-3 evőkanál víz
- fél csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csomag gluténmentes csokoládé ízű pudingpor
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 6 dl tej
- 1 marék szeletelt mandula
Gyors kókuszlisztes süti elkészítése:
Piskóta kókuszlisztből:
- Készíts 6 tojásból kókuszlisztes piskótát.
- A tojásokat válaszd ketté. A tojásfehérjéből verj kemény habot.
- A kókuszlisztbe keverd bele a gluténmentes sütőport.
- A tojások sárgáját keverd fehéredésig a kristálycukorral, majd add hozzá a kókuszlisztes keveréket, keverd össze és adj hozzá 2-3 evőkanál vizet is. Az egészet alaposan dolgozd össze.
- Végül apránként forgasd bele a tojásfehérjehabot.
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
- Zsiradékkal kikent, bármilyen gluténmentes liszttel megszórd vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a kókuszlisztes piskótamasszát és süsd meg a piskótát.
- Ha átsült vedd ki és hagyd a tepsiben kihűlni.
- Közben készítsd el a sima gluténmentes csokoládés pudingot.
- A 6 dl tejet tedd fel melegedni, közben keverd össze a pudingport 3-4 evőkanál kristálycukorral, majd adj hozzá 2 evőkanál langyos tejet, keverd el és ezt ismételd meg még kétszer, így nem lesz csomós a puding.
- Ha a tej forrni kezd öntsd bele a pudingporos keveréket és főzd sűrűre a pudingot. Ha elkészült vedd le tűzről és tedd félre.
- Az időközben kihűlt kókuszlisztes piskótát vágd fel kb. 3 x 3 cm-es kockákra, tedd a piskótakockákat egy tálba és öntsd rá egyenletesen a csokoládé ízű pudingot.
- Serpenyőben kissé pirítsd meg egy marék mandulaszeletet és szórd a kókuszlisztes süti tetejére.
- Hüvös helyen vagy a hűtőben tárold fogyasztásig a gluténmentes pudingos piskótát.