muflon pörkölr recept

A muflon húsának íze hajaz a bárány, illetve a vadak húsának ízére, de mégis más. Ha szereted a vadhúst és van muflonhúsod, íme egy muflon pörkölt recept.

Muflon pörkölt recept hozzávalói:

Muflon pörkölt elkészítése:

  • A muflonhúst vágd fel nagyobb darabokra. Forrósítsd egy nagyobb edényben vizet, ha forr a víz dobd bele a húsdarabokat és kb. 1 percig áztasd őket a forró vízben. Ezután vedd ki a muflon húst és kockázd fel.
  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel. Az étkezési paprikát és a paradicsomot is most meg és karikázd fel.
  • A zsiradékot olvaszd meg, tedd bele a csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkockázott vöröshagymát és kezd el pirítani.
  • Ha a hagyma és a szalonna kezd üvegesedni, vedd vissza a hőt és szórd bele a pirospaprikát. Keverd össze, majd add hozzá a felkarikázott étkezési paprikát és paradicsomot.
  • Tedd a lábosba a felkockázott muflonhúst és add hozzá a fűszereket – fokhagyma, borókabogyó, babérlevél, majoránna, borsikafű és só ízlés szerint.
  • Fedő alatt főzd addig a muflonpörköltet, amíg a hús meg nem puhul. Ha a hús puha vedd le a fedőt és főzd el a pörköltről a vizet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.