A muflon húsának íze hajaz a bárány, illetve a vadak húsának ízére, de mégis más. Ha szereted a vadhúst és van muflonhúsod, íme egy muflon pörkölt recept.
Muflon pörkölt recept hozzávalói:
- kb. 1 kg muflonhús
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 5 dkg zsír
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- 1 db étkezési paprika
- 1 db paradicsom vagy 2-3 evőkanál paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-8 szem borókabogyó
- 4 db babérlevél
- 1 kávéskanál majoránna
- borsikafű (csombord)
- só ízlés szerint
Muflon pörkölt elkészítése:
- A muflonhúst vágd fel nagyobb darabokra. Forrósítsd egy nagyobb edényben vizet, ha forr a víz dobd bele a húsdarabokat és kb. 1 percig áztasd őket a forró vízben. Ezután vedd ki a muflon húst és kockázd fel.
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel. Az étkezési paprikát és a paradicsomot is most meg és karikázd fel.
- A zsiradékot olvaszd meg, tedd bele a csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkockázott vöröshagymát és kezd el pirítani.
- Ha a hagyma és a szalonna kezd üvegesedni, vedd vissza a hőt és szórd bele a pirospaprikát. Keverd össze, majd add hozzá a felkarikázott étkezési paprikát és paradicsomot.
- Tedd a lábosba a felkockázott muflonhúst és add hozzá a fűszereket – fokhagyma, borókabogyó, babérlevél, majoránna, borsikafű és só ízlés szerint.
- Fedő alatt főzd addig a muflonpörköltet, amíg a hús meg nem puhul. Ha a hús puha vedd le a fedőt és főzd el a pörköltről a vizet.