Csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged és könnyűszerrel készíthetsz egy zamatos gluténmentes levest. Francia hagymaleves gluténmentesen.
Francia hagymaleves gluténmentesen hozzávalói:
- 4 dkg vaj
- 5 db közepes méretű vöröshagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 liter húsleves alaplé
- só
- őrölt bors
- 1 db babérlevél
- 1 kávéskanál kakukkfű
Francia hagymaleves elkészítése:
- A vöröshagymákat pucold meg, majd karikázd fel.
- A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a felkarikázott vöröshagymát és kezd el pirítani. Ha kezd jól átmelegedni vedd vissza a hőt és takarékon pirítsd kb. 20 percen át. Helyenként kissé meg fog pirulni, de ettől csak ízesebb lesz a hagymaleves. De azért vigyázz ne égesd meg túlzottan a vöröshagymát.
- A 20 perc elteltével öntsd rá a fehérbort és forrald át az egészet, majd add szórd rá a rizslisztet, keverd jól össze és öntsd bele a húsleves alaplevet is.
- Sózd és borsozd ízlés szerint, add hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet.
- Kis lángon főzd össze a levest kb. 20 perc alatt, majd zárd el.
- Találhatod gluténmentes grissinivel vagy gluténmentes sajtos pirítóssal.