Egy finom gesztenyés-csokis kevert gluténmentes sütemény bármikor jól eshet. Legyen dolgos hétköznap vagy pihenéssel teli hétvége. Itt egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető süti receptje. Készítsd el és söpörd be az elismeréseket!
Gesztenyés-csokis sütemény hozzávalói:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Free from gluten gluténmentes liszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
Gesztenyés-csokis kevert gluténmentes sütemény elkészítése:
- Az étcsokoládét olvaszd meg gőz felett. Ha a csoki kissé meghűlt keverd össze a gesztenyemasszával.
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A free from glutén lisztkeverékbe keverd bele a gluténmentes sütőport.
- A puha vajat keverd habosra a kristálycukorral, a 3 tojás sárgájával és a vaníliás cukorral.
- Ha cukros-vajas masszába dolgozdd bele a csokis gesztenyemasszát, majd add hozzá a sütőporos lisztkeveréket és alaposan keverd el.
- Ezután a tojásfehérjehabot óvatosan forgasd bele a tésztába ügyelve arra, hogy jól elkeveredjen benne, de ne törjön össze.
- Egy tepsit kenj ki zsiradékkal és szórj meg vékonyan gluténmentes liszttel.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a gesztenyés-csokis kevert gluténmentes süteményt. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát.
További gluténmentes sütemények és ételek receptjei:
- Gesztenyés mascarponés piskótatekercs
- Gesztenyés mascarponés gluténmentes torta
- Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin
- Rumos – narancsos gesztenyekrémleves
- Gluténmentes gesztenyemassza házilag
- Hogyan készül a sült gesztenye?
- Erdei gombás tészta gesztenyemártással
- Gluténmentes erdei gombás gesztenyekrémleves
- Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen