diós sütemény free from glutén lisztkeverékkel

Diós sütemény Free from gluten lisztkeverékkel

Ez a sütemény nem csak glutén- és laktózmentes, hanem még szénhidrátcsökkentett is, hiszen cukor helyett nyirfacukorral készül. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom és egészséges: diós sütemény free from gluten lisztkeverékkel.

Diós sütemény hozzávalói:

Diós sütemény elkészítése Free from gluten lisztkeverékkel:

  • A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját keverd habosra (fehéredésig) a nyírfacukorral, majd add hozzá a puha margarint és a vaníliás cukrot és keverd ismét alaposan össze.
  • Ezután keverd bele a cukros masszába a free from glutén lisztkeveréket és a darált diót.
  • Apránként forgasd bele a tojásfehérjehabot. Először csak egy kicsit ezzel lazítsd fel a tésztamasszát, majd óvatosan forgas bele kisebb adagokban a habot.
  • Egy kenyérsütőformát kenj ki margarinnal és szórd meg gluténmentes liszttel.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt sül át ez a mennyiség a kenyérsütőformában.
  • Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát. Ha valamelyest kihűlt borítsd ki a formából.

További gluténmentes receptek dióval:

Ha tetszett a fenti recept – diós sütemény Free from gluten lisztkeverékkel – valószínűleg ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük