Ez a sütemény nem csak glutén- és laktózmentes, hanem még szénhidrátcsökkentett is, hiszen cukor helyett nyirfacukorral készül. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom és egészséges: diós sütemény free from gluten lisztkeverékkel.
Diós sütemény hozzávalói:
- 5 db tojás
- 20 dkg nyírfacukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg Free from gluten gluténmentes lisztkeverék
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Diós sütemény elkészítése Free from gluten lisztkeverékkel:
- A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját keverd habosra (fehéredésig) a nyírfacukorral, majd add hozzá a puha margarint és a vaníliás cukrot és keverd ismét alaposan össze.
- Ezután keverd bele a cukros masszába a free from glutén lisztkeveréket és a darált diót.
- Apránként forgasd bele a tojásfehérjehabot. Először csak egy kicsit ezzel lazítsd fel a tésztamasszát, majd óvatosan forgas bele kisebb adagokban a habot.
- Egy kenyérsütőformát kenj ki margarinnal és szórd meg gluténmentes liszttel.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt sül át ez a mennyiség a kenyérsütőformában.
- Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát. Ha valamelyest kihűlt borítsd ki a formából.
További gluténmentes receptek dióval:
Ha tetszett a fenti recept – diós sütemény Free from gluten lisztkeverékkel – valószínűleg ezek is érdekelhetnek: