Imádod az almát és az almás süteményeket, de kipróbálnál valami új receptet? Almapuding, ami gőzöléssel készül, ahogy a tradicionális angol pudingok is.
Almapuding hozzávalói:
- 50 dkg megtisztított, szeletekre vágott alma
- 10 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 5 db tojás
- fél kávéskanál citromhéj
- késhegynyi őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 10 dkg darált dió vagy darált mandula
- vaj és gluténmentes morzsa a sütő kikenéséhez
Almapuding elkészítése:
- A szeletekre vágott almát fedő alatt saját gőzében párold puhára, majd keverd péppé.
- A kristálycukrot keverd el a vajjal, majd egyenként keverd bele a tojások sárgáit. Add hozzá a sót, a citromhéjat és a fahéjat.
- Keverd bele az almapépet és végül a darált diót vagy mandulát.
- A tojásfehérjékből verj kemény habot és azt is óvatosan keverd bele az almás masszába.
- Válassz egy akkor „sütőformát”, amit bele tudsz rakni egy nála valamivel nagyobb edénybe vagy tepsibe.
- A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg gluténmentes morzsával és öntsd az almás tésztát.
- A tésztás formát tedd bele a nagyobb edénybe és a nagyobb edénybe / tepsibe önts annyi vizet, hogy a sütőforma feléig érjen a víz.
- Fedővel vagy alufóliával takard le a formát, amiben az almapuding van és sütőben 190 fokon kb. 45 perc alatt gőzöld meg az almapudingot.
- Ha elkészült vedd le róla az alufóliát, hogy a gőz tudjon távozni.