sült hurka és kolbász vele sült krumplival

Hurka és kolbász vele sült krumplival

Mennyi ideig és hány fokon kell sütni a hurkát és a kolbászt sütőben? Így készítsd a disznótorost: hurka és kolbász vele sült krumplival.

Hurka és kolbász vele sült krumplival (disznótoros) hozzávalói 4 főre:

  • kb. 50 dkg véres és / vagy májas hurka
  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 12 db közepes burgonya
  • sertészsír
  • bors

Sült hurka és kolbász sütése sütőben krumpliágyon:

  • A tepsit vékonyan kend meg zsírral.
  • A krumplikat hámozd meg, mosd meg és vágd fel cikkekre. Szórd meg sóval és borssal, majd tedd a tepsibe a burgonyacikkeket.
  • A hurkák és kolbászok mindkét oldalát szurkáld meg néhány helyen, hogy sülés közben a gőzök távozni tudjanak belőle és ne repedjenek szét. Aztán fektesd a kolbászt és a hurkát a krumpli tetejére.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tedd a tepsit és süsd kb. 30 percen át a hurka, kolbász, krumpli hármasát. A tepsit lefedni nem kell. A fél órás sütés után óvatosan fordítsd meg a kolbászokat és a hurkákat, illetve amennyire lehetséges kicsit forgasd át, keverd össze a burgonyacikkeket is, hogy egyenletesebben tudjanak átsülni.
  • Az összesen 1 óra sütés után a hurka, a kolbász és a sült krumpli kellően átsül. Vedd ki a tepsit a sütőből és tálalás előtt öntsd le róla a kisült zsírt.
  • Savanyúsággal találd a disznótorost.
Hurka és kolbász vele sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.