tárkonymártás készítése, mártások, szószok

Tárkonymártás

Tárkonymártás hozzávalói:

  • 3 dkg zsír
  • 4 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál finomra vágott tárkony
  • 6-7 g só
  •  1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál ecet
  • 5-6 dl húsleves (leveskockából készült is jó)

Tárkonymártás elkészítése:

  • A zsírból és a rizslisztből készíts világos színű rántást.
  • A tárkony 2/3-át add hozzá a rántáshoz és állandó kevergetés mellett párold át, majd add hozzá apránként a húslevest és keverd simára.
  • Tedd bele a cukrot és az ecetet. Forrald fel a mártást.
  • Végül add hozzá a maradék tárkonyt és a tejfölt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.